“Milyen jó, hogy mentettem!”

mentés blog„Mint kisgyerekes anyuka a gyerkőc mindennapjait fotózom, hogy ha látogatóba megyünk a vidéken élő nagyszülőkhöz, meg tudjam mutatni nekik. Így ezeket az egyszerűség kedvéért a laptopomon tárolom.

Barátnőmnek is eldicsekedtem ezekről a képekről, megnéztük Bence megörökített csintalanságait, és jókat derültünk közben. Szó szót követett, beszélgettünk mindenféléről, majd szóba került barátnőm számítógépe.

 – Amikor az én gépemet javították a szervizben, a képeimről és más adataimról is készült biztonsági mentés.
– Mentés? – kérdeztem értetlenül. Az én rendszerem automatikusan ment.
– Igen ám, de ha nincs a gépeden kívül máshol biztonsági mentésed, mint pl DVD vagy egy külső merevlemez, sajnos a képeiddel együtt elvesznek a mentéseid is.
– A saját rendszerem automatikus mentése nem elég?
– Sajnos nem, a fiam diplomamunkája is így veszett el. – hangzott az ijesztő válasz.
– És akkor mit csináltál?
– Ismerősök ajánlották a Pc szervizt, ők segítettek a biztonsági mentés beállításában, azóta is az ő megoldásukat használom.

 A közös játszótéren pár nap múlva ismét összefutottunk.

Örömmel újságoltam, hogy a szervizben milyen kedvesen segítettek, és hogy számomra is érthetően beállították a biztonsági mentést. Köszi a tippet, küldtem is már pár friss fotót!

Na ezen felbuzdulva neki is láttam, kiírtam DVD-re a képeket, így ezeket most már biztonságban tudhatom.

Hát ennél jobbat nem is tehettem volna!

Történt ugyanis, hogy a napokban lerántottam a gépet az asztalról, és mondanom se kell, tönkre ment a merevlemez. Persze a rajta lévő összes kép oda lett! Milyen jó, hogy szóba került a mentés a baráti beszélgetés során, mert így megmaradt minden képem. Köszönet a jó tanácsért!”

Facebook
Posted in Kedvenc történeteim.