Profi laptop nem csak profiknak

HP EliteBook

Bill Hewlett és Dave Packard. Két villamosmérnök, akik annak idején megalapították a Hewlett-hp-elitebookPackard céget. A cég eredetileg mezőgazdasági és ipari elektronikus eszközöket gyártott, majd áttért a jó minőségű elektronikus vizsgálati és mérési eszközök készítésére. A HP eszközök sokkal érzékenyebbek, precízebbek és pontosabbak voltak, mint a hasonló berendezések. 1966-ban betört a számítógépes piacra saját HP 2100 és HP 1000 névre keresztelt miniszámítógép sorozataival.

A precizitás és a pontosság a HP termékek gyártását mind a mai napig elkísérik. A belső felépítés mellett a megjelenést is nagyon fontosnak tartó cég laptopja többek között elnyerte az iF formatervezői díját is.

Burkolat – Külső védelmi vonal

Nagyon megtetszett a Hp EliteBook laptopja, mikor először a kezembe vettem. Szépen kidolgozott szálcsiszolt alumínium borítása masszív konstrukciót ad a laptopnak. Jól véd a karcolások ellen. Fizikai behatásokkal szemben ellenálló, számos teszten bizonyította, hogy mennyire strapabíró. Szerencsére nyoma sincs könnyen kopó felületi festésnek.

A középen elhelyezett nyitószerkezettel könnyen nyitható a laptop és megelőzi a kijelző feszülését.

Kijelző

Természetesnek ható, könnyen olvasható betűk, szín hű képek. A kijelző jól használható bármilyen fényviszony között, megfelelően látható akár még szabadtéren is napsütésben. Nem csillog, nem tükröződik sem a képernyő, sem a körülötte lévő keret. Könnyű volt a munkára figyelni. Több órás használat után se bántja a szemet, a beépített érzékelő rendszer szabályozza a megvilágítást, igazodik a környezet világosságához.

Az okos és halk billentyűzet

Gyorsan és pontosan tudtam gépelni a jól elhelyezett és megfelelő méretű billentyűkkel. A billentyűzet a laptop teljes szélességét kihasználja, ezáltal jól elkülönülnek a kurzormozgató billentyűk is. Alátámasztása erős, masszív, nem hajlik be erőteljesebb írás közben sem. Sötétben s beépített LED megvilágításnak köszönhetően jól látható a billentyűzet.

A HP kellő figyelmet fordított a laptop védelmére is. A laptopba dőlt folyadék a laptop alján lévő kis nyílásokon szabadon távozhat. A folyadékot elvezető kiképzés megvédi a billentyűzetet és a belső alkatrészeket a károsodástól. A látványos érintésre működő hangerő szabályzó külön színfoltja a laptopnak.

A matt Touchpad kellemes tapintású, jól kezelhető, nem fénylik. A két különálló gomb könnyen és gyorsan mozog, precízen használható.

Teljesítmény

Nem egyszerű energiatakarékos és jó teljesítményű laptopot összeállítani. Láthatóan fontosnak tartották ne csak szép de gyors is legyen a Hp EliteBook laptopja. A programok és weboldalak pár másodperc alatt betöltődtek. Bármire kattintottam azt várakozás nélkül használhattam is. Az akkumulátor a többórás tesztelés végére sem merült le teljesen köszönhetően az energiatakarékos működésnek.

Megbízhatóság – egy konstrukció, mely önmagáért beszél

Egyre ritkábban találkozunk ilyen masszívan minőségi anyagokból megépített laptoppal. Az erős robosztus zsanérok és vázszerkezet hosszú távú használatra lett kialakítva. A hatékony és csendes hűtés, jó védelmet biztosít a belső melegedő alkatrészek számára. A beépített webkamera és mikrofon nagyon jól teljesít a barátokkal folytatott beszélgetések közben. Közelebb hozva a távoli családtagokat. Cserélhető akku és szerelő ablakok biztosítják a tisztítási lehetőséget, bővíthetőséget.

Legyen szó egyszerű otthoni internetezésről, vagy 10 órás irodai munkáról, a Hp EliteBook laptop mindkét területen páratlanul teljesít. A mindennapos használatban egy elpusztíthatatlan szerkezet. Bátran ajánljuk mindenkinek, aki egy megbízható és gyors laptopot szeretne.

Facebook
Posted in Számítógép laptop áruház.