Didergő laptop

Hideg idők járnak. Ezt saját bőrünkön tapasztalva jó meleg ruházattal védekezhetünk.

Na de mi a helyzet minden napos használatban lévő elektronikai eszközeinkkel? Mivel ezek nem tudnak felöltözni, nekünk kell gondoskodni megfelelő védelmükről.

Egy táskában hordott laptop a kinti mínuszokban nagyon lehűl. Viszont melegebb helyre kerülve- iroda, otthon- a benne lévő alkatrészeken nagy mennyiségű pára csapódik ki, ami zárlatot okozva tönkreteheti a számítógépet.

Megoldást jelent erre, ha várunk a bekapcsolással legalább fél- egy órát, így van ideje a laptopnak a szobahőmérsékletet átvennie és a lecsapódott nedvesség a szellőzőnyílásokon át elpárolog.(de ne tegyük közvetlen hőforrásra a laptopot, mert a műanyag burkolat megolvadhat.)

Ne tartsuk a laptopot hosszú ideig csomagtartóban

A laptopok LCD-kijelzős képernyői két vékony üvegrétegből állnak össze, közöttük kis cellákban sötét folyadékkristályos anyag van. A fagyhatás során végbemenő hőtágulás következtében a képernyő kis cellái maradandó károsodást szenvedhetnek.Ez igaz minden modern készülékre: mobiltelefon, tablet, GPS,TV.

A hidegben az akkumulátor sokkal hamarabb lemerülnek. A folyamatosan magunknál hordott mobiltelefont érdemes egy melegebb helyen, belső zsebbe hordani.

Fagypont alatt minél kevesebb ideig használjuk telefonunkat, tabletünket telefonálásra, fényképezésre. A jeges levegő hamar lehűti az LCD kijelzőt és az akkumulátort. A meleg helyen tartott készülék hosszú üzemidővel hálálja meg a gondoskodásunkat.

Futár útján rendelt elektronikai készülékek átvétele után se kapcsoljuk be azonnal a telefont, tabletet, Tv-t, egyéb készüléket. Várjuk meg, míg átveszi a környezet hőmérsékletét.

És valljuk be bátran, ezek a készülékek mindennapi életünk fontos részét képezik. Megérdemelnek annyit, hogy egy kis odafigyeléssel vigyázzunk rájuk.

Facebook
Posted in Laptop szerviz.